Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort buraczany"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce. Jajka utrzyj z cukrem, wlej olej, dodawaj mąkę, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia oraz starte buraki. Wylej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Całe jajka ubij nad parą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuść. Masło utrzyj, dodaj czekoladę, wódkę i masę. Ciasto przekrój, nałóż krem.Źródło: Dobry Tydzień