Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort biały"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Miksując, dodawaj po jednym żółtku. Połącz obie mąki, wsyp do masy jajecznej, wymieszaj drewniana łyżką.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 30 minut w temp. 180° C. Gotowy placek przekrój wzdłuż, posmaruj masą marcepanową.
Do ciepłej żelatyny dodaj glukozę, rozpuszczone masło, ekstrakt, cukier puder i wyrabiaj ręką lub mikserem. Masę wygnieć, rozwałkuj, wyłóż na tort. Udekoruj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień