Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort urodzinowy na moje (o zgrozo) 35 urodziny!:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Składniki
Zrobienie tego tortu to banał:)
Krem - jajka utrzeć z cukrem, następnie dodawać miękkie masło i chwilę ucierać. Potem możemy już zmiksować, aby nadać puszystości i dodać cappuccino. Ja podzieliłam krem na dwie części i do jednej dodałam czarną porzeczkę. Tak jak napisałam, może być konfitura, jeśli nie mamy innej. Ja osobiście użyłam czarnej porzeczki ze spirytusu;)
Przekładamy spody bezowe kremem. Gotowe. Na wierzch posypałam jagody, żeby nadać tortowi ładny wygląd.