Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy, która piecze najlepsze torty na świecie :)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 170
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 170
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Ubijamy białka dodając pod koniec cukier. Do ubitej na sztywno masy dodajemy żółtka . Następnie dodajemy mąkę z proszkiem. Wylewamy masę do tortownicy do nagrzanego do 160 st. piekarnika. Po 10 min. podnosimy temperaturę do 180 st. Pieczemy około godziny .
Krem. Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kolejno żółtka dalej ucierając. Do części kremu dodaję kakao.
Przygotowujemy poncz. Ja daję wodę , cukier ,cytrynę i rum. Ale to już wg. uznania. Pierwszą warstwę nasączamy i przekładamy jasnym kremem. Ja dodatkowo na krem nakładam dżem brzoskwiniowy. Kładziemy drugą warstwę. Nasączamy i nakładamy krem kakaowy. Ostatnią warstwę również nasączamy i nakładamy krem. Wygładzamy powierznię na torcie. Dekorujemy według uznania.