Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torciki z owocami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1106
Składniki
Kremówkę zagotuj, rozpuść w niej czekoladę. Schłodź i ubij na sztywno. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę, kakao i olej, wymieszaj. Ciasto przelej do 8 foremek (lub jednej dużej tortownicy). Piecz ok. 40-50 minut w 160 st. Ostudź.
Każdy biszkopt przekrój na 3 blaty. Przekładaj je przygotowanym kremem czekoladowym i lekko dociskaj. Na koniec gotowe torciki obłóż owocami (truskawkami, malinami, ziarenkami granatu).
czas ok. 90 min; sztuka – 450 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety