Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z owocami leśnymi"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1165
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1165
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier, zmiksuj. Dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Owoce podgrzewaj, aż puszczą sok. Zdejmij z ognia, wsyp galaretkę, dokładnie wymieszaj. Lekko ostudź, posmaruj biszkopt, schłodź. 3 Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Posmaruj torcik. Posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie