Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik winogronowy"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 854
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 854
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
. Ciasto: ubij białka z cukrem. Wsyp pozostałe i upiecz. Ostudź. Poncz: zagotuj wodę ze skórką i cukrem. Kiedy ostygnie, wlej rum. Przygotuj galaretki wg przepisu na opakowaniu. Krem: ubij na sztywno kremówkę z cukrem. Serek wymieszaj z rozpuszczoną, schłodzoną żelatyną oraz advokatem. Połącz . Ciasto nasącz ponczem, posmaruj dżemem. Połóż krem, owoce. Zalej galaretką.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Takie jest życie