Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik pełen owoców a głównie winogron zalanych galaretką:) Coś smacznego i orzeźwiającego:)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Biszkopt: jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy mikserem na jasny krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej tortownicy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ale zamiast mleka dodajemy napój winogronowy. Masę zaraz po przygotowaniu przekładamy na biszkopt /masa szybko gęstnieje/. Galaretkę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy pestki, układamy jedną warstwą na "masie" owocowej. Brzoskwinie osaczamy i razem z bananem kroimy w kostkę i wraz z pozostałymi winogronami układamy na cieście. Całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy na godzinę do lodówki.