Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzenie urodzinowe Syna spełnione. :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Jajka zalać wrzątkiem i ubijać z cukrem na puszystą masę. Delikatnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec 30 minut w temp. 160 stopni (tortownica mała, o średnicy 16 cm).
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je kremem śmietanowym i przekładać truskawkami. Kremem i truskawkami ozdobić także wierzch i boki torciku.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego!