Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik śmietanowo-czekoladowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Składniki
porcji • : 20 min (plus chłodzenie) • 340 kcal/porcja • 3,50 zł/porcja.
1. W wysokim naczyniu rozpuść kakao we wrzątku. Wlej wodę i mleko. Wstaw do lodówki, aby płyn się schłodził.
Rozpuść 60 g czekolady w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladę wymieszaj z 1/4 serka, potem dodaj resztę mascarpone. Ubij kremówkę i dodaj do serka z czekoladą. Wymieszaj krem.
Połowę biszkoptów ułóż na dnie tortownicy i skrop obficie skondensowanym mlekiem. Wyłóż na nie połowę kremu. Połowę truskawek pokrój w plasterki i ułóż na kremie. Przykryj je kolejną warstwą zmoczonych mlekiem biszkoptów i kremu. Wstaw torcik do lodówki na 2 godziny.
Wyjmij torcik z lodówki, zdejmij boki tortownicy. Zetrzyj resztę czekolady i posyp nią wierzch tortu. Udekoruj pozostałymi całymi truskawkami.Źródło: Olivia