Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik pieczarkowo-drobiowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Marchewki i ziemniaki ugotuj w mundurkach, jajka w skorupkach. Wszystkie ostudź, obierz i pokrój w kosteczkę razem z ogórkami.
Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 3. Pierś z kurczaka potnij w kostkę, oprósz solą, pieprzem i papryką. Obsmaż mięso na oleju.
Pieczarki odsącz na sicie.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż ciasno pieczarki łebkiem do dołu i posyp je zieleniną. Na niej umieść marchewkę. Oprósz ją solą, pieprzem i posmaruj majonezem. Następnie nałóż ziemniaki i kolejno: majonez, mięso, majonez, ogórki, jajko, majonez i ser.
Tak przygotowaną sałatkę wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej schłodź ją przez noc, by dobrze się przegryzły). 7. Gotową potrawę wyłóż na talerz, jakbyś stawiała babkę z piasku.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Kurier TV