Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik na herbatnikach"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Herbatniki zmiksuj na pył, po czym wymieszaj z masłem. Masę rozsmaruj na dnie tortownicy o średnicy 21 cm.
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Po około kwadransie zdejmij z kuchenki, odlej i zmiksuj blenderem.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach gorącej wody, wymieszaj i ostudź.
Ubitą śmietankę dodaj do kaszy wraz z cukrem, jogurtem oraz nasionami wanilii. Całość zmiksuj z żelatyną.
Masę rozłóż na ciasteczkowym spodzie. Umieść na niej truskawki i zalej galaretką. Schłodź przed podaniem.
Czas przygotowania: 55 min , ilość kalorii na 1 porcję: 330, stopień trudności: średniŹródło: Telemax