Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik kokosowy"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6617
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 176
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1248
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5850
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6617
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 176
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1248
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5850
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Wsyp przesiane mąki z proszkiem, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: kremówkę i wiórki zagotuj. Ostudź, odcedź. Wstaw na noc do lodówki. Ubij z zagęstnikami i cukrem waniliowym. Drugi cukier waniliowy utrzyj z mascarpone i likierem. Połącz z wiórkami.
Biszkopt przekrój na 3 krążki. Spód posmaruj dżemem, ułóż 1/3 kremu, wyrównaj. Ułóż drugi krążek, posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Ułóż pozostały krążek, posmaruj dżemem, wierzch i boki resztą kremu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie