Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy z kremem i owocami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Ubij gęstą pianę z jajek i cukru. Wsyp bułkę tartą, przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po upieczeniu pozostaw w formie do ostygnięcia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i odstaw go do ostygnięcia. Wciąż mieszając, dodawaj masło w kawałkach. Ucieraj, aż powstanie gładki krem. Czekoladę zetrzyj na małych oczkach, dodaj do kremu. Wyłóż krem na ciasto, schłódź.
Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym i posmaruj nią powierzchnię tortu. Boki obłóż prażonymi płatkami migdałowymi. Udekoruj tort kawałkami owoców. Przygotuj galaretkę i posmaruj nią owoce.
Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo