Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Żelatyne rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia
Na parze ubić mikserem żóltka, całe jajko i cukier na puszystą mase.
Dodać miękkie masło i dalej ucierać,aż połączy się z masą jajeczną.
Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane, całośc ubijać mikserem na najwolniejszych obrotach. Na koniec dodać żelatynę i wszystko razem połączyć.
Zagotować 1,5 szklanki wody i zaparzyć w niej kawe. Przestudzić.
W przestudzonym naparze maczać pokolei biszkopty i układać w tortownicy.
Na biszzkopty wylać 0,5 porcji masy i przykryć drugą warstwą biszkoptów,a piszkopty zalać reszta masy.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia ( około 1 godz.)
Czekolade rozpuścić na ogniu dodając 3 łyżki mleka. Polać nią zastygnięte ciasto i ponownie wstawić do lodówki na 1 godz.