Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik brzoskwiniowo-kokosowy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Odstaw, aby stężała.
Z podanej porcji wiórków kokosowych odłóż łyżkę do dekoracji. Pozostałe wiórki wsyp do rondelka, wymieszaj z mlekiem oraz cukrem. Gotuj na bardzo małym ogniu około 30 min. Od czasu do czasu zamieszaj. Ostudź.
Masło zmiksuj na puszysty krem. Miksując, dodawaj po łyżce masy kokosowej, aż się połączą. Brzoskwinie odsącz.
Na tortownicy gęsto rozłóż biszkopty. Posmaruj je kremem kokosowym. Na wierzchu rozłóż plasterki brzoskwiń. Wylej na nie galaretkę brzoskwiniową. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby ciasto dobrze stężało.
Przed podaniem wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Takie ciasto możesz przygotować na domowym spodzie biszkoptowym.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Porcje: 20. : 80 min. Cena: 1,30 zł. Kalorie: 329.Źródło: Bella Relaks