Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik bezowo-rabarbarowy"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 158
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 158
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ubijając, dodawaj cukier, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Na blasze połóż papier do pieczenia, a na nim cztery placki z bezowego ciasta. Piecz 10 minut w temperaturze 160° C i 1,5 godz. w temperaturze 140°C.
Rabarbar pokrój, wymieszaj z cukrem. Podduś chwilę. Bezy podawaj z syropem i rabarbarem.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień