Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 557
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 557
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
Wiśnie umyć, pestki usunąć.Kawę wymieszać z likierem .Prostokątną formę wyłożyć biszkoptami ,skropić kawą z likierem.Żółtka utrzeć z 10dag cukru na puszysty krem w gorącej kąpieli.Budyń wymieszać z 30 ml soku wiśniowego i resztą cukru.
Zagotować 200ml soku wiśniowego ,dodać budyń ponownie zagotować(mieszać!).Zdjąć z ognia ,dodać wisienki,wystudzić.
Do żółtek przełożyć mascarpone.Połowę kremu rozsmarować na biszkoptach,przykryć masą owocową i resztą kremu.Całość schłodzić(6 godzin).oprószyć kakao,udekorować wisienkami i miętą.