Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu rabarbarowo-truskawkowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
ok. 30 minut
Truskawki opłukać, pozbawić szypułek, pokroić na kawałeczki. Rabarbar oczyścić, obrać, łodygi pokroić w kosteczkę.
W garnku stopić 5 dag cukru. Karmel wymieszać z połową truskawek i rabarbaru. Gotować 5 minut. Dołożyć pozostałe pokrojone truskawki i rabarbar, gotować jeszcze przez minutę.
Masę przelać do metalowej miseczki. Nieco przestudzić, a potem przykryć folią spożywczą i mocno schłodzić w lodówce. Sok pomarańczowy wymieszać z pomarańczowym likierem.
Na spodzie prostokątnej formy o wymiarach 18x24x5 cm ułożyć podłużne biszkopty. Skropić je przygotowanym ponczem pomarańczowym. Serek mascarpone wymieszać ze zmielonym tłustym twarogiem, pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym.
Krem rozsmarować na biszkoptach. Na to wyłożyć masę truskawkowo-rabarbarową. Posypać pistacjami. Schładzać w lodówce przynajmniej 2 godziny.Źródło: Życie na gorąco