Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to tiramisu na kakaowych biszkoptach. W wersji podstawowej mamy jasne biszkopty. Zamieniłam jednak je na kakaowe. Dzięki temu mamy smakołyk dla prawdziwych fanów czekolady. Biszkopty nasączyłam likierem czekoladowym, aby ciasto nabrało jeszcze bardziej czekoladowego smaku. Całość zwieńczyłam posypką kakaową. Doskonałe ciasto na małe przyjęcia.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
We wrzącej wodzie rozpuszczam kawę rozpuszczalna i likier czekoladowy. Zimną śmietanę ubijam wraz z cukrem pudrem na puch. Dodaję serek mascarpone. Miksuję. Biszkopty nasączam w pączu. Układam w żaroodpornej formie. Na nich układam 1/2 masy. Ponownie układam druga warstwę biszkoptów nasączonych w pączu. Układam warstwę kremu. Posypuję kakałem. Chłodzę dwie godziny w lodówce.