Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu wszystkim znany włoski deser:)
Naczynie żaroodporne
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Naczynie żaroodporne wykładam papierem do pieczenia. Wystudzoną kawę mieszam z likierem Amaretto.
Żółtka ubijam z cukrem pudrem przez 5 minut na puszystą masę. Następnie do masy dodaję stopniowo serek mascarpone i miksuję do momentu połączenia się składników, aż masa zrobi się gęsta.
Biszkopty maczam w kawie i przekładam do naczynia żaroodpornego, na to rozsmarowuję połowę masy, następnie znów namoczone w kawie biszkopty i na to rozsmarowuję drugą połowę masy. Na to ścieram gorzką czekoladę i ciasto wkładam na przynajmniej 6 godzin do lodówki.