Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę Dodaj mascarpone i dalej ucieraj aż do połączenia się składników
Przygotuj poncz. Rozpuść kawę z małej ilości ciepłej wody, następnie dolej pozostałą wodę i amaretto- wymieszaj. Formę/blachę owiń w folię spożywczą
Maczaj biszkopty w ponczu i układaj na blaszce jeden przy drugim. ( Biszkopty maczaj dosłownie 2 sekundy, aby się nie rozpadły) Przykryj biszkopty kremem, następnie kolejną warstwę biszkoptów i znowu krem. Wierzch wykończ posypując kakao. Przykryj formę folią spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin- masa musi dobrze stężeć. Notes Liczba warstw jest dowolna, w zależności od wielkości użytej formy. Należy jednak pamiętać, żeby pozostawić krem na górną warstwę.