Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6504
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1143
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6504
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1143
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno i dodaj je do serka wymieszanego z żółtkami. Biszkopty nasącz delikatnie w rumie. Część biszkoptów wyłóż na dno naczynia, przykryj je jedną partią puszystego serka, następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów i powtórz wszystko do czasu, aż skończą Ci się składniki. Przed podaniem deser schłódź w lodówce przez 3 godziny. Przed podaniem obsyp wierzch tiramisu kakao.
Sugestie: Deser przechowuj w lodówce. Nie musisz nasączać biszkoptów w alkoholu, jeżeli nie chcesz.