Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pracy.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3064
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3064
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Przesmażam przetarte jabła na maśle dodając cukier i cynamon. Zagniatam kruche ciasto. Kawałek zwijam w kulkę i w woreczku wkładam do lodówki. Resztę dzielę na 8 części.
Ręcznie wyklejam foremki ciastem i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Do każdej nakładam jabłka i przykrywam potartym kawałkiem zmrożonego wcześniej ciasta.
Piekę 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego.