Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z nadzieniem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Foremki posmaruj roztopioną margaryną. Mąkę, cukier puder, masło, jajka, żółtko i proszek do pieczenia zagnieć na gładką masę. Wstaw do lodówki na godzinę. 2/3 ciasta rozwałkuj na placki. Tartaletki wyłóż kruchym ciastem i malinami. Pozostałą część potnij na paski i przykryj owoce, tworząc kratkę.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 20 minut. Gotowe ostudź, posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.Źródło: Super TV