Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Dno formy do tarty o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w misce, a następnie szybko zagnieć
Ciasto rozwałkuj i wylep nim formę.
Z resztek ciasta zrób kulki i włóż do formy z ciastem.
Nakłuj ciasto widelcem.
Formę z ciastem odstaw na 20 minut do lodówki.
Połowę orzechów posiekaj w malakserze.
Włóż do rondla cukier, śmietankę i masło.
Gdy masło się rozpuści, wsyp mąkę i energicznie mieszaj,
Zdejmij rondel z ognia i mieszając masę mikserem, dodaj najpierw jajko, a następnie posiekane orzechy.
Lekko ostudź.
Masę orzechową wymieszaj z żurawiną i przełóż do foremki z ciastem.
Posyp pozostałymi orzechami.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.
Wstaw formę z tartą i piecz około 40 minut.