Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z serkiem mascarpone i jeżynami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 127
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 127
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Składniki
Wszystkie ciasta wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj. Następnie zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto i rozwałkuj je na grubość ok. 4 mm. Rozwałkowanym wyłóż formę. Wystające kawałki wytnij lub zagnij do środka. Nakłuj w kilku miejscach widelcem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 30 minut.
Przygotuj krem. Ubij na sztywno śmietanę, dodaj cukier puder i miksuj chwilę. Następnie stopniowo dodawaj mascarpone. Połącz ze śmietaną, delikatnie mieszając.
Wyłóż dżem na przestudzone ciasto, krem, a na wierzchu owoce. Obłóż kruszonką (patrz kolejny przepis) i wstaw do piekarnika na 10 minut, żeby kruszonka ładnie się zrumieniła.Źródło: Olivia