Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
MĄKĘ PRZESIANĄ Z SOLĄ POSIEKAĆ Z MASŁEM,DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMIETANĘ,SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.ZAWINĄĆ W FOLIĘ,CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO GODZINY.
WYJĄĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA POŁOWĘ.JEDNĄ CZĘŚCIĄ WYŁOŻYĆ FORMĘ.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 10 MINUT.PRZESTUDZIĆ TARTĘ.
KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO,DODAJĄC KOLEJNO ,MIÓD I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ.
NA PODPIECZONY SPÓD WYŁOŻYĆ MASĘ ŚMIETANOWĄ,A NA NIĄ OPŁUKANE I OSUSZONE MALINY.
CAŁOŚĆ POSYPAĆ KRUSZONKĄ ZROBIONĄ Z RESZTY CIASTA,WSTAWIĆ PONOWNIE DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE OKOŁO 30 MINUT