Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna tarta, polecam :)
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 109
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 421
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 109
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 421
Składniki
przygotuj formę do tarty o śr. 27 cm. Mąkę przesiać i wyrobić rękoma z pozostałymi składnikami. Owinąc we folię i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowac i wylepić nim formę do pieczenia. Spód ciasta nakłuć gęsto widelcem. Piec 10 minut w 200* Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia.
Składniki na krem; Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej, nastepnie dobrze wystudzić. Śmietankę zmiksować na sztywno, dodać rozpuszczoną czekoladę, składniki wymieszać ze sobą. Krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć maliny i posypać cukrem pudrem. Smacznego.