Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na truskawki, więc trzeba go wykorzystać o objadać się nimi pod każdą postacią
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 72
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 204
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 72
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 204
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
1. z mąki, masła, cukru i jajka zagnieść kruche ciasto, wstawić na godz do lodówki, następnie wykleić ciastem formę do tart, upiec na złoto, wystudzić, 2. mąkę pszenną i kartoflaną wymieszać z cukrem i żółtkami, rozrobić z 1/2 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować, wlać do niego rozpuszczone maki, ugotować budyń, do gorącego wrzucić masło, krem doprawić wanilią i sokiem z cytryny, gorący krem wylać na upieczony spód tarty, 3. galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, wystudzić, 4. na przestudzony krem ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką smacznego