Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na wyśmienity deser kiedy w sklepach królują gruszki. Lekka tarta z budyniem i cynamonowymi gruszkami.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu dodając cukier i troszkę mniej mleka. ( na opakowaniu jest to na ogół pół litra, dodajemy 450 ml.)
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Gruszki kroimy na grubsze plasterki obtaczamy je w cynamonie i układamy na budyniu. Następnie posypujemy płatkami migadłowymi. Wstawiamy do lodówki żeby budyń stężał.