Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z bananami i śmietaną"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5691
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5691
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj cukier, żółtka, sól, zagnieć ciasto. Schłodź. Wyłóż nim blachę. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Banany obierz, pokrój. Na spód wyłóż warstwę masy krówkowej, pionowo ułóż kawałki bananów. Śmietanę ubij z cukrem, dodawaj porcjami do serka, wymieszaj.
Wyłóż na wierzch ciasta, posyp przesianym kakao. Podawaj od razu.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień