Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni. Więc należy z nich korzystać :)
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 132
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 132
Składniki
Przygotuj formę o śr. 22 cm. Składniki z spód zagniatamy ze sobą. Masa będzie mało zwarta, taka ma być. Wykładamy nią formę na tartę. Oblepiamy boki i pieczemy 20 minut w 150* Śliwki myjemy i drylujemy. Mieszamy z cukrem i skrobią. Masę wykładamy na gorące ciasto. Umieszczamy w piekarniku na 20 minut temp 150* Dzięki dodaniu skrobii, sok z owoców nie wsiąka w ciasto, a masa wygląda apetycznie i lekko żelowato. Gorąco polecam.