Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tarty migdałowej z rabarbarem jest dość pracochłonne, ale niezwykle proste. Podawaj ją na ciepło z gałką lodów waniliowych!
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 113
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16565
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 41
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 113
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16565
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 41
Składniki
Wysyp na stolnicę obie mąki i cukier puder. W powstałym kopczyku zrób dołek i umieść w nim drobno pokrojone masło i żółtka. Dodaj szczyptę soli. Energicznie zagnieć ciasto – gdyby się nie kleiło, dodaj śmietanę. Uformuj kulę i wstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.