Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję fajną, smaczną tartę z jagodami zanurzonymi w piance z kaszy manny.
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 78
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 78
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Składniki
Do mąki dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz masło. Wszystko dokładnie zagnieść na gładkie ciasto, wstawić do lodówki by odpoczęło. Foremkę na tartę wysmarować tłuszczem, podsypać mąką, wylepić dno i ścianki ciastem, nakłuć widelcem powierzchnie. Wstawić do piekarnika na 20 minut i piec w 180 *. Zagotować mleko, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnięcia, przestudzić. Ubić białka na sztywno z cukrem, dodać do przestudzonej ale ciepłej kaszy, którą też chwilkę ucieramy mikserem i dokładnie mieszamy, wsypujemy jagody. Na upieczone ciasto wykładamy piankę, możemy na wierzch posypać jeszcze troszkę jagód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 170 *.
SMACZNEGO