Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki, które po przygotowaniu możesz jeść już na drugi dzień. Dodatek imbiru i pomarańczy nie tylko nadaje im wspaniałego aromatu, ale także wzbogaca ich smak. Koniecznie spróbujcie pierniczków także w tej wersji.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 721
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 295
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 183
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 721
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 295
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 183
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
Masło rozpuść wraz z miodem i odstaw do przestudzenia.
Mąkę wymieszaj z sodą, przyprawą do piernika, imbirem i skórką pomarańczy. Następnie dodaj przestudzone masło i miód, sok z pomarańczy oraz jajko. Ze składników zagnieć ciasto i przełóż na stolnicę.
Masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość ok 5 milimetrów.
Za pomocą foremek wycinaj pierniczki. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 8 do 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełóż je na kratkę i pozostaw do wystygnięcia.
Przechowuj w metalowej puszce.