Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1223
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1222
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 771
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1223
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1222
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 771
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia daje do miski wsypuje cukier ,wbijam jajka ,dodaje śmietanę i margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby delikatnie podsypuje mąką .
Zagniecione ciasto dziele na dwie części większą i mniejszą, większą ilością ciasta wyklejam dno blaszki 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia ,na ciasto układam śliwki bez pestek skórką do dołu .Wyłożone śliwki oprószam cynamonem i kisłem ,kisiel ma wchłonięć sok który będzie sie wytwarzał ze śliwek podczas pieczenia. Na tak przygotowane śliwki skubnę mniejszą część ciasta .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 40 -45 minut do suchego patyczka .Gorące ciasto po upieczeniu oprószam cukrem pudrem i zostawiam do ostygnięcia w blaszce ,następnie ściągam rant tortownicy i kroje ciasto. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.