Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham takie przepisy! Szybkie ciasto z masą krówkową można przygotować dosłownie w 15 minut, a później już się samo piecze :D Jest pyszne. A jeśli lubicie tak jak ja masę krówkową to będzie ono strzałem w dychę.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 75
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 99
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 300
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 75
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 99
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 300
Składniki
Średnica tortownicy to 28 cm. Na początku topimy margarynę, odstawiamy ją do wystudzenia.
Ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy do nich stopniowo cukier i cukier wanilinowy cały czas ubijając. Później dodajemy żółtka i krótko ucieramy. Kolejno wlewamy cienkim strumieniem wystudzoną margarynę, całość dokładnie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy.
Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wlewamy 1/3 ciasta. Następnie układamy w odstępach kupki masy krówkowej, przykrywamy to połową ciasta, które nam zostało i znowu układamy kupki masy krówkowej. Na koniec całość przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę. Smacznego ;)