Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak dobre domowe ciasto :).Takie które samemu się zrobi pachnące i puszyste :).Po prostu zachwycające.Takie właśnie jest to proste i szybkie w wykonaniu ciasto.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 847
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 847
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
W dużej misce mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę,cukier,wiórki kokosowe,proszek do pieczenia i migdały. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180C. W drugiej misce mieszamy ze sobą na jednolitą masę składniki mokre czyli olej,jogurt i jajka. Następnie mokre składniki mieszamy ze suchymi może być mikserem ale na najniższych obrotach lub łyżką.Składniki muszą się połączyć na gładką masę.jeżeli masa wyjdzie za gęsta można dodać trochę jogurtu. Formę keksówkę smarujemy masłem i przekładamy do niej ciasto-wyrównujemy łyżką Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.55-60 min-do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem :). SMACZNEGO!!!!