Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto robi się błyskawicznie, obłędnie wygląda i znika jeszcze szybciej
keksówka 26 x 12
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Do miski wlałam białka i dodałam szczyptę soli. Następnie białka ubijałam na pianę. W czasie miksowania dosypałam cukier, dodałam żółtka, dolałam olej, dosypałam mąkę, sodę i kakao. Kiedy moje ciasto było już gotowe przelałam je do keksówki i włożyłam w nie gruszki (w całości, z ogonkami). Ciasto piekłam przez 30 – 35 minut w temperaturze 180 stopni (góra – dół). Po wyciągnięciu ciasta i przestygnięciu górę polałam lukrem