Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho,pomimo moich obaw przed spróbowaniem,nie jest zbyt słodkie,dla mnie wyśmienite.Świetny przepis dla początkujących lub dla tych co nie lubią się napracować;)przepis pochodzi z książki"Ewa gotuje"ulubione
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 81
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 81
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Składniki
Dno foremki(24cm x 40cm) wyłożyć połową herbatników.Na mleku ugotować budyń i gdy przestygnie,połączyć z masłem.Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach.
Następnie ułożyć drugą warstwę ciastek,pokryć masą krówkową.Kolejną warstwę zrobić z krakersów.Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na końcu nałożyć śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku.Posypać płatkami migdałowymi-uprażonymi na suchej patelni.