Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z bułką tartą i jajkiem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 322
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 322
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Składniki
Szparagi umyć, oczyścić, obrać, jeśli skórka jest zdrewniała, odłamać twarde końcówki. Gotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru i mleka ok. 7-10 minut (białe 10-15 minut, w zależności od grubości), trzymać w cieple.
Jajka i natkę pietruszki posiekać drobno (kilka listków pietruszki odłożyć do dekoracji). Masło rozpuścić w rondelku, wsypać bułkę tartą, lekko zrumienić, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium