Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szlachecki miodownik"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 983
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 983
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
ok. 3 tyg. wcześniej; Porcja: 295 kcal; Cena porcji: ok. 1 zł;
Obie mąki wymieszaj z sodą i proszkiem. Miód stop z cukrem, masłem i 1/3 szkl. wody. Przestudź. Dodaj spirytus i wlej do sypkich składników. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Przełóż do szklanego naczynia. Przykryj ściereczką i odstaw w chłodne miejsce.
Po mniej więcej 2 tygodniach ciasto rozwałkuj. Placek ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 35 minut.
Placek zawiń w ściereczkę i odłóż na 10 dni. Potem oblej polewą i udekoruj bakaliami.Źródło: Naj