Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z lekko kwaskowym nadzieniem z papierówek
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej do miski Masło zetrzyj na tarce o grubych otworach podsypując sypką mieszaniną Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Żółtka wymieszaj z solą i dodaj do reszty składników Wyrób krótko na gładkie ciasto Podziel na pół, jedną połową wylep dno blaszki, drugą włóż do lodówki Spód ciasta ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15 min Pozostaw do przestygnięcia
Nadzienie: Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Dodaj mąkę ziemniaczaną, cukier i cynamon, wymieszaj
Szarlotka: Na podpieczony spód wysyp równą warstwę kaszy manny Następnie wyłóż doprawione jabłka i wyrównaj Wyjmij z zamrażalnika drugą część ciasta i zetrzyj ją na grubych oczkach Rozłóż ciasto równomiernie na jabłkach Piecz w 180°C przez 40 min