Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z migdałami, rodzynkami i rumem"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój, skrop sokiem z cytryny. Połącz z rodzynkami, posiekanymi migdałami i 5 łyżkami cukru. Podduś. Dolej rum.
Z mąki, reszty cukru, masła, jajek i proszku do pieczenia zagnieć ciasto, 2/3 rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Wylep plackiem. Nałóż nadzienie. Resztę ciasta rozwałkuj. Plackiem przykryj jabłka. Mocno zlep brzegi.
Piecz ok. 50 minut w temp. 200°C. Po wystudzeniu ciasto oblej lukrem, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Podawaj np. z bitą śmietaną.Źródło: Naj