Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z kremem budyniowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 50
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 114
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 50
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 114
Składniki
ciasta siekamy na stolnicy. Szybkimi ruchami zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Jedną część wkładamy do zamrażalnika, drugą częścią wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 22 x 27 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy 12-15 minut w 180oC.
Z mleka, proszku budyniu i masła gotujemy budyń, studzimy przykryty folią, aby nie powstał kożuch.
Białka ubijamy. Gdy piana jest już sztywna, wsypujemy cukier i ubijamy, aż masa będzie lśniąca. Delikatnie mieszamy z zimnym budyniem.
Starte na jarzynowej tarce jabłka wykładamy na spód, jabłka przykrywamy kremem budyniowym. Na krem ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika lub rękami robimy z niego kruszonkę. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 329 kcal Białko 7,1 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 54 g.Źródło: Rewia