Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z cytryną"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14416
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 271
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14416
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 271
Składniki
Cytrynę sparz, otrzyj skórkę. Jabłka zetrzyj na tarce. Skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i cynamonem. Odstaw. Przed wyłożeniem na ciasto odciśnij sok.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj jajka,żółtka,śmietanę, skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto, schłodź. Połową wyłóż formę, połóż jabłka, nakryj drugą połową.
Piecz 45 minut w temp. 180°C . Posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Irena Pancerz mieszka w Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień