Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z bezą"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1049
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1049
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Zagnieć ciasta. Podziel je na pół. Do jednej części wsyp płatki. Zagnieć. Schłodź. Częścią ciasta bez migdałów wylep formę.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Wsyp budyń i dalej ubijaj, aż się połączą.
Jabłka wymieszaj z cynamonem i galaretkami. Pogrzej mocno, potem ostudź. Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż jabłka. Nakryj bezą. Z ciasta z migdałami uformuj wałeczek. Pokrój w krążki. Ułóż je na cieście tak, aby zachodziły na siebie.
Piecz 50 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,40 zł Kal. 302 kcal
<strong>Przepis przysłała Zofia Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks