Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który każdy lubi.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5640
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5640
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Składniki
Wykonanie: Z maki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Połowę ciasta schłodzić w zamrażalniku, druga połowę rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wyłożyć przygotowaną foremkę. Budynie ugotować na mleku, a jabłka obrać i cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na cieście, zalać budyniem, posypać startym zmrożonym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut.