Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najlepszy przepis na szarlotkę :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Składniki
Sypkie składniki wymieszać razem. Blaszkę lub naczynie żaroodporne (ja piekłam w tym drugim) wysmarować masłem. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cynamon. Wysypać 1/3 sypkich składników na to wyłożyć połowę jabłek następnie kolejną porcję sypkich składników, ponownie jabłka i ostatnią częścią sypką. Na to poukładać pokrojoną w plastry zimną "Kasię"
Piec około 45-55 min. w 180"